Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΔΗΜ.ΑΡ. θα καταψηφίσει την τροπολογία για την Siemens

Η Δημοκρατική Αριστερά θα καταψηφίσει την τροπολογία με την οποία καθίσταται εμπρόθεσμη η κύρωση του εξωδικαστικού συμβιβασμού της Ελληνικής κυβέρνησης με την Γερμανική εταιρεία Siemens.
Όπως ανακοίνωσαν οι βουλευτές του κόμματος Οδυσσέας Βουδούρης και Νίκος Τσούκαλης η ΔΗΜ.ΑΡ. διαφωνούσε εξ αρχής με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό στον οποίο προχώρησε η κυβέρνηση Παπαδήμου και κύρωσε η προηγούμενη Βουλή με ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.
Ως εκ τούτου δεν μπορεί τώρα να ψηφίσει την τροπολογία με την οποία καλύπτεται η καθυστερημένη προσυπογραφή της σύμβασης από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, έστω κι αν το θέμα είναι τυπικό.
Η εξέλιξη αυτή προσθέτει ένα ακόμη μικρό αγκάθι στην καθημερινότητα των τριών κομμάτων που συγκυβερνούν.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για το πακέτο των 11,5 δις ευρώ και τα ισοδύναμα μέτρα

Οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ, σε συνέχεια της προσπάθειας συμβολής τους για την εξεύρεση   μέτρων για περικοπή δαπανών11,5 δις Ευρώ και της συνεχούς επικοινωνίας με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης  καθ΄ όλο το προηγούμενο διάστημα,  κατέθεσαν την 02/09/12, με αφορμή το προσχέδιο που δόθηκε στους 3 αρχηγούς  την 29/08/12, ολοκληρωμένο κείμενο συμβολής. 
A. Στο κείμενο των προτάσεων της ΔΗΜΑΡ καταγράφονταν μέτρα, τα οποία πρέπει να εξαιρεθούν και ισοδύναμα μέτρα, που θα μπορούσαν να τα υποκαταστήσουν  

Τα μέτρα που πρέπει να εξαιρεθούν:
1. Οι Περικοπές στα αναπηρικά επιδόματα (272 εκατ. €)
2. Η οριζόντια περικοπή όλων των δώρων των συνταξιούχων(2,2 δις €)
3. Η Αύξηση των ενσήμων για χορήγηση πλήρους σύνταξης από τα 4.500 στα 6.000(30 εκατ. €). Εδώ μπορεί να προβλέπεται ότι από τα 55έτη και πάνω θα ισχύει το παλιό καθεστώς, από τα 50- 55έτη να απαιτούνται 5000 ένσημα και το μέτρο να λειτουργεί ως διαρθρωτικό για τις νεώτερες ηλικίες
4. Η Κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους κάτω των 65 ετών (114 εκατ. €)
5. Η Αύξηση των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών (40 εκατ. €)
6. Η Κατάργηση των δώρων των δημοσίων υπαλλήλων (339 εκατ. €)

Δήλωση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρη Ψαριανού για τα Ελληνοτουρκικά

Μία ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη των σχέσεων των κοινοβουλίων Ελλάδας – Τουρκίας ανέλαβαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Γρηγόρης Ψαριανός και Νίκη Φούντα, στη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Σμύρνη.


Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης οργάνωσε μεγάλη αποστολή επιχειρηματιών, δήμων και πολιτικών στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Σμύρνης με σκοπό την βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και κυρίως την ανάπτυξη κοινών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.
Στη διάρκεια της επίσκεψης οι δύο Έλληνες βουλευτές της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκαν με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος AKP Hamza Dag και Ali Aslik και συμφώνησαν να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες για την ανασύσταση μεικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής φιλίας Ελλάδας – Τουρκίας που δεν λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια.
Με αφορμή την επίσκεψή του στη Σμύρνη, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δήλωση Οδυσσέα Βουδούρη: Δημοκρατικός διάλογος στη Δημοκρατική Αριστερά

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, δηλώνοντας ότι "η ΔΗΜΑΡ ούτε διαγράφει ούτε επιλέγει τη διατύπωση ότι όποιος δεν συμφωνεί με την πλειοψηφία θέτει εαυτόν εκτός κόμματος", εξέφρασε την ουσιαστική προσήλωσή του στις δημοκρατικές αρχές που τον χαρακτηρίζουν προσωπικά αλλά και που αποτελούν συστατικό του κόμματός μας.
Προφανώς, ανήκει σε κάθε μέλος ενός κόμματος, να επιλέξει τον πολιτικό του χώρο. Ωστόσο, επειδή έγινε αναφορά στο όνομα μου, θεωρώ σημαντικό αν και αυτονόητο, να τονίσω ότι ο δικός μου χώρος, ιδεολογικός, πολιτικός, οργανωτικός είναι η ΔΗΜΑΡ. Και κανένας άλλος.

Συνάντηση της βουλευτού Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση, με την Ειδική Γραμματέα Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Εξωτερικού, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης & Αποκέντρωσης, Αθηνά Λινού.

Συνάντηση με την Αθηνά Λινού, Ειδική Γραμματέα Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Εξωτερικού, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης & Αποκέντρωσης, είχε χθες το πρωί στο Υπουργείο Παιδείας η Μαρία Ρεπούση, βουλευτής Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ. 
Η Μαρία Ρεπούση ενημερώθηκε από την κ. Λινού για την πορεία εξέλιξης των προγραμμάτων που εποπτεύει η Ειδική Γραμματεία στους τομείς της διαπολιτισμικής και της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης αλλά και για κάποιες νέες πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται αυτή την περίοδο. 
Η κ. Ρεπούση τόνισε τη σημασία που αποδίδει η Δημοκρατική Αριστερά στην διαπολιτισμική εκπαίδευση και εκδήλωσε το έντονο ενδιαφέρον του κόμματος για τα προγράμματα που απευθύνονται στα παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας και των Ρομά, καθώς και στους μαθητές και μαθήτριες που προέρχονται από άλλο εθνικό και πολιτισμικό περιβάλλον. 
Η Μαρία Ρεπούση συμφώνησε για την ανάγκη ένταξης των αρχών της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης προκειμένου να αντιμετωπίζονται μέσω της παιδείας ζητήματα ξενοφοβίας, ρατσισμού και μη ανοχής της διαφορετικότητας.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Είναι η ώρα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου

'Είναι η ώρα της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου. Είναι η ώρα που οι μεταρρυθμιστικές και φιλοε-ευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου οφείλουν να διεκδικήσουν αποφασιστικά την αλλαγή των ασκούμενων πολιτικών στην Ελλάδα', δήλωσε στο ραδιοσταθμό 'ΑΘΗΝΑ 9,84' το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματίας της ΔΗΜΑΡ Θ. Μαργαρίτης.
'Η κυβέρνηση επιβάλλεται να κινηθεί με βάση την εντολή του ελληνικού λαού στις πρόσφατες εκλογές. Μόνο έτσι θα εξασφαλίσει τη στήριξη της κοινωνίας στο πλευρό της. Μόνο έτσι θα περιοριστούν οι κραυγές του λαϊκισμού και της επιστροφής στη δραχμή. Η Δημοκρατική Αριστερά έχει υποδείξει ένα σύνολο εναλλακτικών λύσεων και ισοδύναμων μέτρων για τις δανειακές δεσμεύσεις της χώρας. Η κυβέρνηση πρέπει να το υιοθετήσει', συμπλήρωσε.

Ναυπηγική Βιομηχανία: από τον μεγάλο ασθενή στην μεγάλη πρόκληση ανάπτυξης

Με το Σωματείο Εργαζομένων στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας συναντήθηκε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου.
Στη συνάντηση, οι εργαζόμενοι ανέλυσαν την δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα Ναυπηγεία και οι εργαζόμενοι, λόγω, παραλείψεων και κωλυσιεργιών των εναλλασσόμενων πολιτικών ηγεσιών στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια και ζήτησαν την υποστήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς και προσωπικά του Βασίλη Οικονόμου ώστε η νέα κυβέρνηση συνεργασίας να προωθήσει άμεσα τις λύσεις που απαιτούνται και να καταβληθούν τα οφειλόμενα στην εταιρεία ώστε να πληρωθούν επιτέλους οι εργαζόμενοι.

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Μαγνησίας της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη νέα σχολική χρονιά

Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει τη Δημόσια Εκπαίδευση σε οριακή κατάσταση εξαιτίας της ασκούμενης πολιτικής και της τραγικής οικονομικής πραγματικότητας της χώρας μας.
Αυτή η πολιτική περικοπών – χωρίς προγραμματισμό, κριτήρια και κοινωνική ευαισθησία – που δυστυχώς εφαρμόζεται και στον ζωτικό χώρο της εκπαίδευσης έχει οδηγήσει στο διορισμό ελάχιστων κυριολεκτικά – πρωτοφανώς εφέτος διορίστηκαν μόνο 200 εκπαιδευτικοί – εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και σε υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, με αποτέλεσμα αυτές να αδυνατούν να ανταποκριθούν και στις πιο στοιχειώδεις και βασικές λειτουργικές ανάγκες. Η ίδια πολιτική οδήγησε και στη δραματική μείωση των επιχορηγήσεων προς τους ΟΤΑ για τη συντήρηση και επισκευή των διδακτηρίων. Με αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζεται κι άλλο η παρεχόμενη εκπαίδευση προς τους μαθητές. 

Αναγνώστες

Ετικέτες

2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ (2) αεροπυρόσβεση (1) Αθηνά (1) Αθηνά Λινού (1) Ανανεωτική Αριστερά (1) Ανδρέας Ανδριανόπουλος (1) Ανδρέας Παπαδόπουλος (6) Αντώνης Μανιτάκης (3) Αντώνης Ρουπακιώτης (1) Αντωνία Χαρίτου (1) Άρης Καλλιπολίτης (1) Ασημίνα Ξηροτύρη (2) Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη (1) Ασωπός (1) Αυτόκλητες πολιτοφυλακές (1) Βασίλης Μανδαράκης (7) Βασίλης Οικονόμου (7) Βοήθεια στο Σπίτι (1) βουλευτές (1) Βουλευτικές εκλογές (2) Γαλλία (1) Γεράσιμος Γεωργάτος (2) Γέροντας Παστίτσιου (1) Γιάννης Αμοιρίδης (2) Γιάννης Κακουλίδης (1) Γιάννης Λυμπέρης (1) Γιάννης Μιχελογιαννάκης (4) Γιάννης Μπέζος (1) Γιάννης Πανούσης (9) Γιώργος Αλεξόπουλος (1) Γιώργος Μπουλμπασάκος (1) Γιώργος Προκοπάκης (1) Γιώργος Σωτηρέλης (1) ΓΟΕΒ (1) Γρηγόρης Ψαριανός (3) Δ.Ο.Ε. (1) δάνεια (1) Δελτίο Τύπου (3) Δημήτρης Σπύρου (1) Δημήτρης Χατζησωκράτης (5) Δημοκρατική Αριστερά Ηλείας (1) Δημόσια Εκπαίδευση (1) Δημοσκόπηση (1) Διακαναλική (3) διακήρυξη (1) Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας (1) Δώρα Αρβανίτη (1) Εθνική Δράση Ηλείας (1) Εθνική ομάδα Νέων U-19 (1) εκκλησιαστική περιουσία (1) Εκλογές (1) ΕΛΒΟ (1) Εφεδρεία (1) Ζωρζ Σαρή (1) Ημέρα της Γυναίκας (1) Θάνος Πάλλης (1) Θεόδωρος Μαργαρίτης (1) Θεόδωρος Σπάθης (1) Θόδωρος Κόλλιας (1) Θράσος Φωτεινός (1) Θωμάς Ψύρρας (1) ιθαγένεια (1) Ισλαμικό Τέμενος (1) Ισμήνη Μώρου (2) ισοδύναμα μέτρα (1) Ιωάννης Μιχελογιαννάκης (1) Κατάκολο (3) Κατρίν Τροτμάν (1) ΚΕΔΕ (1) Κεντρική Επιτροπή (1) Κλήτος Μποσνακίδης (3) Κύπρος (1) Κωνσταντίνος Καραμανλής (1) Κώστας Καραπαύλος (1) Κώστας Κεχαγιάς (1) Κώστας Τζαβάρας (2) Λάζλο 'Αντορ (1) Λέλα Παπαγιαννοπούλου (1) Λεωνίδας Ραπτάκης (1) λιμάνι Κατακόλου (1) Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου (1) Μάκης Γιομπαζολιάς (1) Μάνος Ματσαγγάνης (2) Μανωλάδα (2) Μαρία Γιαννακάκη (5) Μαρία Ρεπούση (5) Μάρτιν Σουλτς (1) Μένιος Χρόνης (4) μετακλητοί υπάλληλοι (1) μισθοί κληρικών (1) Μυρσίνη Λιοναράκη (1) Νατάσα Σκουργιά-Λαμπρινού (1) Ναυπηγεία Ελευσίνας (1) Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (1) Νίκη Φούντα (2) Νίκος Γκιώνης (1) Νίκος Μπίστης (1) Νίκος Τσίτσας (1) Νίκος Τσούκαλης (7) ΟΑΕΔ (1) Οδυσσέας Βουδούρης (3) ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ (1) Ολυμπία οδός (3) Ούγκο Τσάβες (1) Π. Στάινμάγερ (1) ΠΑ.ΣΟ.Κ. (1) ΠΑΔΕΕ (1) Παιδικοί Σταθμοί (1) Παναγιώτης Δ. Παναγιώτου (1) Παναγιώτης Παναγιώτου (1) Παναγιώτης Σαρρής (1) Πάρις Μουτσινάς (1) Πέτρος Παπαπετρόπουλος (1) Πέτρος Παπασαραντόπουλος (1) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (1) προνοιακά επιδόματα (1) προσυνεδριακή συνέλευση (1) Πρώτη γραμμή (1) πυροδάνεια (1) Ράδιο αρβύλα (1) Ρατσισμός (2) Ρατσιστικές επιθέσεις (1) ρήτρα δημοσιονομικού ισοδύναμου (1) Σ.Ε.Α.Α.Ν. (1) Σάκης Θεοχαρόπουλος (1) Σάκης Παπαθανασίου (2) Σάτυρα (1) Σπύρος Λαμπρινός (1) Σπύρος Λυκούδης (6) Σταύρος Λιβαδάς (3) Στέλιος Ψωμάς (1) Συρία (1) Τάγματα Εθνοφυλακής (1) Τάκης Λαϊνάς (1) Τάκης Παπαθεοδωρόπουλος (1) Τζίμης Οικονομίδης (4) Τομεάρχες (1) Τουρκική εισβολή (1) Τράπεζα (1) τράπεζες (1) Τρίπτυχο (1) Υποψήφιοι Ηλείας (1) φορολογία (2) Φόρος (1) Φώτης Κουβέλης (32) Χανς Σβόμποντα (2) Χρήστες (1) Χρήστος Γαλανόπουλος (1) Χρήστος Κωνσταντόπουλος (6) Χρυσή Αυγή (8) ψηφοδέλτιο (1) Alpha TV (1) Chinook (1) exit poll (1) Public Issue (1) Siemens (1)